SIGLA PROIECT

SIGLA PROIECT

duminică, 6 aprilie 2014 VIZITĂ DE PROIECT    SHUMEN – BULGARIA
19 – 21 MARTIE 2014
 
 
     În perioada 19-21 martie 2014 s-a desfasurat vizita de lucru in proiectul Comenius “A Magic Book of European tales” care a avut loc in orasul Shumen din Bulgaria. Intalnirea a constituit o oportunitate pentru fiecare dintre partenerii proiectului de a cunoaste activitatea cadrelor didactice  de a derula cat mai creativ proiectul, de a cunoaste specificul sistemului de educatie din Bulgaria, dar si de a interactiona cu cultura si istoria zonei.


Schimbul de bune practici si idei reprezinta unul din principalele obiective ale mobilitatilor desfasurate in cadrul proiectelor  europene “Comenius” . In aceasta  vizita de lucru  am participat la  Conferinta internationala cu tema...  unde au  luat cuvantul reprezentanti din 17 tari europene, parteneri in 5 proiecte diferite Comenius, aflate in aceeasi perioada in vizite de lucru la diferite unitati de invatamant din orasul Shumen. 
 
Lucrările prezentate s-au încadrat în cerinţa de a disemina experienţa din  proiectul derulat evidenţiind   strategiile didactice utilizate în cadrul  activităţilor instructiv-educative ,care  să conducă la realizarea obiectivelor  transdisciplinare. Prin luarile de cuvânt s-au subliniat modalitatile de promovare a atitudinilor pozitive, a demersurilor novatoare, purtătoare de valenţe noi, europene, privind problemele actuale ale educaţiei contemporane.S-au prezentat modalităţile de concepere, realizare şi evaluare a activităţilor în activităţi integrate.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       In aceasta vizita am participat si la Festivalul international de teatru pentru copii “Fratii Grimm”, unde copiii de la Gradinita nostra,  au prezentat alaturi de copii de la gradinitele din Bulgaria un spectacol inspirit dupa  tema proiectului nostru.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu