SIGLA PROIECT

SIGLA PROIECT

miercuri, 12 februarie 2014


                         ACTIVITATE     DE     PROIECT  - LUNA  FEBRUARIE -  

Ce    bine    e    să    ai    prieteni!

POVESTE  CREATĂ

                  A fost odată ca niciodată un băiețel pe nume Florin. Florin era supărat că nici unul din prietenii lui nu se mai jucau cu el. Le stricase jucăriile și uitase “cuvintele magice”. “Cred că nu-i nimic important”, gândi el.
          Mama ii făcu cadou o carte cu povești. Era tare frumoasă și avea o mulțime de personaje. Seară de seară, mama lui îi citea câte o poveste până când toate poveștile din carte s-au terminat. 
      Atunci el a înțeles de ce colegii lui erau supărați și nu voiau să mai fie prieten cu el.
     


  Merse la grădiniță și le ceru iertare prietenilor, apoi îi rugă să refacă împreună cu el toate jucăriile stricate. Colegii l-au iertat, s-au jucat împreună și erau tare fericiți că erau din nou prieteni. 
     Le povesti apoi despre poveștile și personajele pe care le-a cunoscut în cartea de povești: Ivan, Goldie, Regele Broască, Findus, Matoleck, Regina Șerpilor, Kalev și Fata Moșului.    Spre bucuria lui, toți colegii cunoșteau aceste personaje și erau chiar prieteni cu ei. Copiii au adus în clasă personajele venite din poveștile europene și împreună se jucară până seara când parinții i-au luat acasă. 

    Toți și-au spus “la revedere” la despărțire. A fost o zi foarte frumoasă. 
                      Florin a înțeles ce bine este să ai prieteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu