SIGLA PROIECT

SIGLA PROIECT

duminică, 8 decembrie 2013

ACTIVITATE   DE   PROIECT  LUNA   NOIEMBRIE
  SĂ  FII  UN  PRIETEN  ADEVĂRAT 
- POVESTE CREATĂ-

     Fata moşului împreună cu copiii de la grădiniţa  ei erau foarte încântaţi miercuri dimineaţa . Ei au călătorit prin oraşe  pentru  a participa la un concurs internaţional “Întreabă şi răspunde” unde câştigătorii vor participa la o petrecere costumată a  doua zi. Odată ajunşi acolo s-au întâlnit cu prietenii lor din Bulgaria şi Austria: Matolek,Goldie si Regele Broască dar şi cu cei din Polonia, Estonia, Lituania şi Suedia.

La sosirea autobuzului copiii au fost foarte surprinşi să vadă un băieţel de la altă grădiniţă ajutat să coboare pe o rampă,acest băieţel era în scaun cu roţile şi nu putea merge.

   În  sala de concurs copiii erau foarte nerăbdători, ei nu ştiau cum băieţelul din scaunul cu rotile va ajunge la microfon pentru  a răspunde la întrebare, de asemenea ei nu ştiau ce să îi spună băieţelului  care nu putea face  lucrurile  pe care ei le faceau, cum ar fi să joace fotbal…

-         Cum poţi fi prieten cu cineva care nu poate merge , care nu se poate juca sau chiar coborâ scările?

    Concursul  Întreabă şi răspunde“ a început şi curând băieţelului din scaunul cu rotile i-a venit rândul să urce pe scenă. Copiii au fost surpinşi când o rampă l-a înălţat pe copil pe scenă pentru a ajunge la microfon…..în clasă era linişte, când băieţelui i s-a pus întrebarea  “ce este prietenia?”…….

   Cu o voce sigură, încrezătoare, băiatul a zâmbit şi a răspuns perfect la întrebare. După ce a fost răsplătit cu un punct pentru echipa lui, el a mers înapoi unde toţi   l-au felicitat şi încurajat..

              Prietenii fetei moşului au realizat că toată lumea are talente sau greutăţi pe care trebuie să îi ajutăm să le treacă, şi că o dizabilitate nu înseamnă că un copil nu poate fi fericit sau nu poate avea succes….…. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu