SIGLA PROIECT

SIGLA PROIECT

marți, 17 septembrie 2013

  VIZITA DE PROIECT - SUEDIA,  HALMSTAD,  HOLMS.
  

În luna iunie, cadre didactice din gradinita noastra au participat la o vizita de lucru in orasul Halmstad, situat pe coasta de vest  a Suediei, la Marea Nordului in cadrul proiectului Comenius. Aici am vizitat gradinita si am aflat numeroase aspecte legate de sistemul educational de aici.
 
 
 
Sistemul de invatamant este diversificat iar primul segment al acestuia o reprezinta invamantul prescolar, unde copiii sunt adusi de la 1 an.  Invatamantul obligatoriu incepe la 7 ani. Respectarea egalitatii între semeni  este un obiectiv prioritar în învățământul suedez si se regaseste integrat în toate activitățile. Dezvoltarea prin cunoaștere, egala pentru toti copiii, reprezinta  o prioritate.
 
 
 

 


 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pentru elevi și profesori  învățarea este esențială și cunoasterea este conceptul cheie. Educația  în grădinițele din Suedia urmărește dezvoltarea copilului în funcție de  nevoile personale și de predispozițiile native.
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        Biblioteca  reprezintă un centru  important de educaţie a tinerei generaţii. De aceea în oraş există o biblotecă moderna în care copiii însoţiţi de părinţi sau de cadre didactice, iar de la o anumita varstă singuri, pătrund în această biblotecă în care pot găsi cărţi din literatura suedeză si internaţională si din diferite  domenii.
 
 
 

 
 
        În comunitatea unde se află grădinița partenerilor noștri din Halmstad, proiectul Comenius a fost primit cu mult interes, iar părinții s-au implicat în a ajuta cadrele didactice să desfășoare activitățile.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu