SIGLA PROIECT

SIGLA PROIECT

luni, 30 septembrie 2013

            
 ACTIVITATE  DE PROIECT                                   LUNA  SEPTEMBRIE

                                        POVESTE   CREATĂ  -  M I N G E A     F E R M E C A T Ă 
                      În luna septembrie, copiii de la Grădiniţa Floare Albastră, s-au alăturat prietenilor din grădiniţele partenere ale proiectului şi împreună au căutat soluţii în a duce la bun sfârşit o nouă încercare. De data aceasta, tema abordată a fost: " Despre adevăr şi sinceritate" sau " Totul este bine când se termină cu bine".
     Fie că şi-au pus imaginaţia în valoare, fie că şi-au povestit din propria experienţă, copiii de la grupele mari au creat noi poveşti, în care printre personajele principale se numără şi vechii lor prieteni, Egle, Ţapul Matolek, Regele Broască, Ivan, Fata moşneagului, Findus, Goldie şi Fiul lui Kalev .
   Copiii au fost dornici să dramatizeze sau să deseneze, principalele secvenţe ale poveştii alese să reprezinte  următoarea filă din Cartea Magică a Poveştilor Europene.                                                            M I N G E A     F E R M E C A T A

                                                                                               

Vacanta s-a sfarsit si copiii au inceput din nou gradinita. Fata mosneagului si prietenii ei din povestile din Bulgaria, Estonia, Austria, Suedia, Polonia si Lituania au venit sa se intalneasca cu copiii de la gradinita noastra.

Au intrat la grupa mare si toti copiii i-au salutat cu bucurie. Doar Liviu statea trist la o masuta. Personajele din povesti  l-au inconjurat si au incercat sa-l înveselească. Dar in zadar!
-          De ce esti suparat, l-a intrebat Fata moșneagului?
-          Pentru ca cineva a stricat o masinuta de la gradinita si Marian a dat vina pe mine! Dar nu eu am stricat masinuta si nici nu am vazut cine s-a jucat cu ea! Doamna educatoare este suparata pe mine! Nu stiu cum sa dovedesc ca nu eu sunt vinovatul si eu spun adevarul!
Ascultand supararea baiatului, Regele Broasca a spus:
-          Stiu  eu o modalitate sa aflu cine este vinovat si mai ales daca cineva nu a spus adevarul. Mingea mea fermecata pe care m-ati ajutat sa o scot din fantana este foarte bucuroasă să se joace cu copiii. Dar ea, pentru ca este fermecată, nu se lasă atinsă de copiii care nu spun adevărul. Atunci toti copiii vor afla cine a stricat masinuta si a mintit!
-           Copii, vreti sa ne jucăm cu mingea fermecata? Cine are curajul si stie ca a spus adevarul sa se așeze în  cerc si sa începem jocul.
Liviu a venit primul in cercul de copii. El stia că a spus adevărul! Dar vai, Marian încă se ferește să intre în joc.
-          Ai să-mi spui ceva Marian? Intrebă Fata mosneagului.
-           Da si imi pare rău ca nu am recunoscut de la început...eu am stricat mașinuta și am dat vina pe Liviu. Îmi pare rău si te rog să ma ierti Liviu. Eu trebuie să fiu pedepsit.
Doamna educatoare a intervenit:
-          Pentru că ai recunoscut si ti-ai cerut si iertare de la Liviu a fost un gest curajos.
Te-am iertat si eu.  Haideti cu totii să ne jucăm cu mingea cea fermecată!
            Să nu uitati, de acum, cel mai bun lucru este să spunem întotdeauna adevărul !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu