SIGLA PROIECT

SIGLA PROIECT

luni, 3 iunie 2013

ACTIVITATE DE PROIECT LUNA MAI

P O V E S T E 


MAMI, TATI, 

HAIDETI SA FIM IMPREUNA!     In urma activitatilor desfasurate alaturi de parintii lor, copiii au creat o noua pagina din cartea "Magica " a povestilor europene: povestea lunii mai. 
             " Intr-o frumoasa zi de mai, personajele povestilor europene Fata Mosului, Tapul Matolek, Zlatka Goldie, Regele Broasca, Findus, Ivan, Kalev si Egle s-au gandit sa faca o calatorie in jurul Europei dorind sa-si reintalneasca prietenii.L-au chemat in ajutor pe Norisorul Calator si au plecat la drum. Un vant puternic i-a indreptat catre Bucuresti, la gradinita unde Fata Mosului avea multi prieteni.
     Ajunsi acolo, in curtea gradinitei au fost intampinati de copiii si parintii care doreau sa petreaca mai mult timp impreuna .


    Cu ajutorul doamnelor educatoare, copiii au pregatit parintilor mai multe sarcini: sa gateasca preparate sanatoase, sa confectioneze decoratiuni, sa desfasoare jocuri distractive si de miscare, sa infrumuseteze curtea gradinitei cu copacei si cu flori. 
     Cele 7 personaje au fost de acord sa participe si ele la distractia  copiilor.

    Fiind foarte puternic, Kalev a dorit sa se alature echipei care  a plantat copacei si flori in curtea gradinitei. Regele Broasca a fost si el de mare ajutor, aducand apa pentru a uda plantele.

        La cea dea doua sarcina data parintilor de a desfasura cu noi copiii activitati recreative si de miscare, au participat Tapul Matolek dornic de miscare si de aventura impreuna cu nastrusnicul si istetul Findus. Cei doi prieteni au ajutat echipele sa iasa invingatoare.

       Pentru bucuria intalnirii dintre parinti si copii, toata lumea a fost de acord sa se organizeze o mare petrecere. 

Cunoscuti ca fiind foarte talentati, Ivan si Egle au dorit sa dea o mana de ajutor echipei care s-a ocupat cu rezolvarea urmatoarei sarcini: confectionarea de decoratiuni. Mai apoi, au decorat impreuna sala de grupa pentru petrecerea de final. 
      Intre timp, la alta echipa, Fata Mosului si Goldie pregateau preparate sanatoase, demonstrand harnicia si priceperea lor.

Goldie, ca intr-un vis, a presarat firicele de aur fermecate urandu-ne ca mancand din bucate sa crestem mari si sanatosi.

Cand totul a fost gata, am fost invitati la marea petrecere pe care am numit-o:
                     “Mami, tati! Haideti sa fim impreuna!” unde toata lumea s-a distrat pe cinste.
     Incantat ca am impartasit cu el bucuria acestei clipe, Norisorul Calator a vrut sa ne lase in dar o surpriza, a suflat asupra noastra "vanticelul amintitirilor frumoase".

    Astfel, acea zi a ramas in amintirea noastra,  a tuturor si ori de cate ori bate vantul ne aducem aminte de cea mai frumoasa zi din gradinita petrecuta alaturi de parintii nostri.

       Ne-am despartit cu greu de prietenii nostri, insa ne-au promis ca ne vom revedea in curand si ca vor povesti si altor copii frumoasele momente petrecute alaturi de noi. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu