SIGLA PROIECT

SIGLA PROIECT

joi, 28 martie 2013

 CEA DE A DOUA POVESTE  DIN CARTEA MAGICĂ A PROIECTULUI NOSTRU 

 "Prietenul la nevoie se cunoaşte" 

- ACTIVITATE LUNA MARTIE

           
              A sosit primavara. Intr-o zi, Zana Primavara da de veste tuturor prietenilor sai ca fata mosneagului este in primejdie. Un capcaun a rapit-o si a ferecat-o cu 7 lacate intr-un castel. Aceste lacate pot fi deschise doar daca sunt trecute 7 incercari.
       Prima incercare era sa i se aduca capcaunului o paine mare cum nu s-a mai vazut si cu un gust deosebit de bun. Ivan a sosit din Bulgaria aducand o paine uriasa, dar atat de buna incat de cum a gustat-o capcaunul a fost impresionat de gust si primul lacat s-a deschis.       A doua incercare era sa faca o cheie de aur care sa se potriveasca celui de-al doilea lacat. Goldie a fost cea care a mesterit din aurul sau o cheie fermecata care s-a potrivit si a deschis cel de-al doilea lacat.
      Capcaunul a cerut apoi sa i se aduca cel mai frumos sirag de perle care se afla pe fundul marii. Egle, regina serpilor a chemat pe toti prietenii ei sa rascoleasca marile si oceanele pentru a gasi cel mai stralucitor sirag de perle. Odata gasit si adus capcaunului, pe loc cel de-al treilea lacat s-a deschis.
       Dorind sa bea cea mai rece si limpede apa, Regele Broasca i-a adus capcaunului un pahar de apa din cea mai adanca fantana. Cum a baut apa capcaunul, s-a auzit cum cel de-al patrulea lacat se deschidea.          


       Capcaunul a cerut mai apoi, o pereche de pantofi dansatori si Tapul Matolek i-a cautat in toata lumea si i-a gasit intr-un oras din Polonia. Cum i-a pus in picioare, capcaunul a inceput sa danseze iar cel de-al cincilea lacat s-a deschis. 
       Pentru a se deschide cel de-al saselea lacat trebuia pronuntat un anumit cuvant. Acest cuvant era gasit doar daca cineva raspundea la o ghicitoare. Motanul Findus din Suedia a reusit sa raspunda la ghicitoare si cuvantul fermecat era PRIETENIE, care pe loc a deschis lacatul. 
   A mai ramas un singur lacat si acesta trebuia deschis de catre un voinic curajos. Fiul lui Kalev, a strabatut o lunga distanta din Estonia in Romania, dar fara sa stea pe ganduri, cu o lovitura puternica a taiat cu spada si ultimul lacat. Fata mosneagului a fost eliberata. Dar odata cu ultimul lacat s-a detramat si ultima vraja si prietenii au vazut cum Capcaunul s-a transformat intr-un print. El a multumit tuturor pentru curajul si prietenia lor si ca l-au ajutat astfel si pe el sa scape de vraja iar acum se va putea intoarce la familia lui.        Acum, erau toti prietenii impreuna si au hotarat sa dea o mare petrecere de bucurie ca totul s-a terminat cu bine. 
            Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa…. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu